Gekiemde Granen in brood

Met de maximale rijkdom van de natuur.

Smaak komt tot leven


Brood is een product dat dicht bij de natuur ligt. Daarom is de consument meer en meer op zoek naar brood dat natuurlijk, lekker en gezond is (Gekiemde Granen in brood). Dat verklaart tevens de stijgende populariteit van desembrood. Het kiemen van granen is een volledig natuurlijk en eeuwenoud proces dat zorgt voor een rijkere smaak van de graankorrels die op hun beurt het brood de gewenste, natuurlijke en volle smaak geven.

Brood maakt deel uit van onze dagelijkse voeding waardoor het nog belangrijker is dat de balans tussen smaak en gezondheid optimaal is. Doordat de gekiemde graankorrel volledig gebruikt wordt, profiteer je optimaal van alles wat graan te bieden heeft. Daarnaast blijft het brood op natuurlijke wijze extra lang vers; het vocht in de gekiemde graankorrel wordt langzaam afgegeven aan het kruim waardoor het brood lekker lang mals blijft.

Puratos Gekiemde Granen zijn langdurig en hoogwaardig gefermenteerd waardoor ze nog meer smaak en versheid geven aan het brood. Ook wordt het brood visueel aantrekkelijker doordat de granen goed zichtbaar zijn in het kruim.

Natuurlijke ingrediënten en proces

Het kiemen en fermenteren van granen is een volledig natuurlijk proces.

Gekiemde granen zijn superieur aan gewone granen; deze bevatten meer vitamines, mineralen en vezels.

 

Smaakvol: een intensere smaakbeleving

De gekiemde granen zijn gefermenteerd (natuurlijke gisting) en geroosterd waardoor ze veel meer smaak aan het brood geven.

Onderzoek toont aan dat 3 van de 4 consumenten kiembrood lekkerder vindt dan hetzelfde brood zonder gekiemde granen.

 

Gezond: vers en vol vezels en mineralen

Brood met gekiemde granen bevat meer vezels dan volkorenbrood (10 gram vs. 6 gram per 100 gram).

Het is beter verteerbaar doordat de eiwitten en zetmeel al deels zijn afgebroken door het kiemen. Hierdoor worden ook mineralen als ijzer en magnesium makkelijker opneembaar.

Brood met gekiemde granen is naast een bron van vezels ook een bron van Vitamine B7 en diverse mineralen als magnesium, koper, zink en fosfor.

 

Vers: lekker lang mals

Gekiemde graankorrels nemen meer water op, hierdoor is het brood extra mals.

Ook blijft het brood langer vers doordat de gekiemde graankorrels, die meer water bevatten, het water langzaam aan het kruim afgeven. Hierdoor droogt het brood minder snel uit.

 

Kortom, brood met gekiemde granen is naast super lekker ook nog eens super gezond.